Gå till innehållet
SENIORPLEJE.SE - DIN GARANTI FÖR PROFESSIONELL OCH SAKKUNNIG RÅDGIVNING
SENIORPLEJE.SE - DIN GARANTI FÖR PROFESSIONELL OCH SAKKUNNIG RÅDGIVNING

Om oss

Kort om dig

Ditte Okkels Alici Äldrevård

Maila: kontakt@seniorliving.se

Telefon: 40563841

Ditte är utbildad sjuksköterska, och har en bred kunskap inom bland annat kirurgi, cancer, samt stor kunskap om äldre och demenssjukdomar. Ditte brinner särskilt för området äldre och demens och har stor kunskap inom just denna specialitet. Ditte har bland annat arbetat som centrumsjuksköterska på olika vårdhem, och har god förståelse för de utmaningar och bekymmer våra äldre går igenom i sin vardag. Som sjuksköterska vet hon att trots att ingen är den andra lik så finns det fortfarande en hel del standardrollatorer som kanske inte passar optimalt för äldre, men som ändå ges som förstahandsval. Det vill hon gärna hjälpa till att förändra med hjälp av erfarenhet och råd.


Precis som det är skillnad på festskor och vandringskängor så är det också skillnad på vilken rollator som passar dig. Vi har alla olika behov – vissa är till för stadsliv, sport, komfort i hemmet och andra är för ett aktivt liv ute i naturen. Därför ska det ur vår synvinkel också vara möjligt att ge personlig och omvårdnadsrådgivning i samband med köp av hjälpmedel, så att du hittar den bästa matchningen. Som sjuksköterska har Ditte en alldeles speciell förståelse och kunskap om vilka hjälpmedel som fungerar, och speciellt för vilka de olika hjälpmedlen kan göra skillnad. Ditte är specialist på att ge råd om förebyggande åtgärder i hemmet, så att olyckor till stor del kan förebyggas, snarare än att behöva behandlas.

I samband med arbetet inom demens- och äldreomsorgen upplever Ditte på egen hand:

  • Hur filten kan dras undan under en på en bråkdel av en sekund.
  • Hur svårt det kan vara att få nödvändiga hjälpmedel beviljade
  • Hur komplicerat det kan bli om kommuner och sjukhus är oense om vem av dem som ska tillhandahålla hjälpmedel, till exempel rullstolsramper.


Detta var utgångspunkten för att Ditte valde att starta Seniorliving, utifrån idén om att hjälpa andra att lättare få tillgång till hjälpmedel, kombinerat med omvårdnadsrådgivning.

Ditte vill gärna bidra till att säkerställa en högre livskvalitet, samt säkerställa en enklare och tryggare vardag för våra äldre. Ditte har en bred kunskap inom området, och är alltid redo att hjälpa dig med råd och vägledning, vid köp av ditt nya hjälpmedel.

Seniorliving kan hjälpa dig att säkra ditt hem och tillhandahålla nödvändiga hjälpmedel så att du kan fokusera på andra saker.

Maila: kontakt@seniorliving.se

Telefon: 40563841

Filosofin bakom Seniorliving


Det ligger mycket hjärta bakom uppstarten av Seniorliving. Som sjuksköterska har Ditte under mycket lång tid haft en särskilt stor passion för våra äldre och dementa medborgare. Trots detta har hon alltid burit de professionella "sköterskeglasögonen" och i första hand upplevt hur det fungerar när man jobbar "IN" i systemet. Sommaren 2018 drabbades en nära familjemedlem av en massiv blodpropp i hjärnan och det kändes som att mattan plötsligt drogs ut under en.

En sak är att du som patient och dina anhöriga måste lära dig att leva med en ny sjukdom, eventuellt nya funktionsnedsättningar, eventuella bestående problem och seneffekter. Något annat är när man sedan upplever den stora pressen och förvirringen kring: Vad gör vi nu? Vilka hjälpmedel behövs? Behöver vi rullstolsramper? Vad behöver förändras i vårt hem? Ska vi nu även ha hemtjänst kopplad? Vem kan hjälpa oss?

Som sjuksköterska själv upplevde Ditte att stå på andra sidan och inte veta vad som skulle hända härnäst var en obekant situation. Det speciella med den här situationen var att det slutade med att vi stod "mellan 2 stolar", där varken kommunen eller sjukhuset skulle tillhandahålla en rullstolsramp, så att hon tryggt och säkert kunde komma hem från sjukhuset i rullstol. Ingendera parten trodde att det var deras område, då tillståndet inte var "permanent", så om vi inte själva ville bära in och ut henne genom dörren fick vi skaffa en ramp själva.

– Det var utgångspunkten för Seniorliving. "Där det fanns många mindre företag, och återigen kom tvivlet smygande. Vad ska jag välja? Är det en okej hemsida? Vem kan ge mig råd och är det en typisk säljare eller ämnesspecialist?” Först fumlade vi lite i blindo, men fick så småningom kläm på den nya inredningen så att vår familjemedlem kunde ta sig hem i gott behag. Vi trodde att vi definitivt kan bli bättre!

Det finns tusen tankar och bekymmer, och det slits otroligt. Det är just därför Ditte och Seniorliving har valt att fokusera på hur vi kan säkerställa en lättare och tryggare vardag för våra medmänniskor. Det kan göras enkelt och enkelt – här på Seniorliving.

Vi kan gemensamt göra en checklista om du eller en anhörig är i en ny situation (utskrivning från sjukhus), eller om ni behöver hjälp att ordna ditt hem så att det blir mer senior- eller handikappvänligt.

Maila: kontakt@seniorliving.se

Telefon: 40563841